مواد شستشوی ممبران,مواد CIP ,مواد ضد رسوب,محلول شستشوی ممبران,اسیدوقلیا,شستشوی ممبران
مواد شستشوی ممبران یا CIP :
در فرآیند سیستم های تصفیه آب، به دلیل عبور آب ورودی که مملو از آلاینده هایی نظیر:ذرات کلوئیدی،مواد غیرمحلول،مواد معدنی و … می باشند ازممبران ها با گذشت زمان باعث گرفتگی ممبران می شوند.
در اینصورت سیستم تصفیه آب به مرور زمان بازدهی دستگاه رو کاهش میرود.
در صورت بی توجهی به مرور زمان باعث بالا رفتن هزینه های تعمیر و نگهداری دستگاه را بوجود می آورد.

مواد شستشوی ممبران,مواد CIP ,مواد ضد رسوب,محلول شستشوی ممبران,اسیدوقلیا,شستشوی ممبران
کاربرد مواد شستشوی ممبران یا CIP :
- این گرفتگی باعث کاهش راندمان آب تصفیه شده
- کاهش دفع نمک
- افزایش EC آب خروجی
با مشاهده یکی از عوامل ذکر شده زمان استفاده از مواد شستشوی ممبران ها فرا رسیده است .
حال انتخاب مواد شستشو ممبران و نحوه انجام عملیات CIP،نیازمند دانش فنی روز و تجربه کافی می باشد.
زمان استفاده از مواد شستشوی ممبران یا CIP :
فواصل زمانی مورد نیاز عملیات CIP به شرایط بهره برداری و دمای آب ورودی سیستم تصفیه آب بستگی دارد.اما به شرط عادی بودن کلیه شرایط حاکم بر عملیات CIP زمان مناسب برای شستشوی ممبران ها هر 3 تا 12 ماه می باشد.در صورت نیاز مدا,م (به صورت ماهیانه)به انجام عملیات CIP بایستی سیستم پیش تصفیه قبل از سیستم تصفیه آب تعبیه گردد و در صورت وجود این سیستم ،باید نسبت به بازبینی آن اقدام گردد.
خاطر نشان می سازیم که عملیات CIP باید در زمانی انجام گردد که گرفتگی ممبران ها شدید نباشد و در صورت شدت وجود رسوب در ممبران ها امکان بازگشت به شرایط اولیه وجود نخواهد داشت.
نکات قبل از استفاده از مواد شستشوی ممبران یا CIP :
- PH
- دما
- کلرین وتحمل پراکسید
- حجم وغلظت ماده شوینده
- روش ،دما،میزان جریان ومدت شستشو
مواد شستشوی ممبران یا CIP برای نوع گرفتگی ممبران :
- سولفات ها
- ذرات کلوئیدی
- سیلیس
- اکسید های فلزی
- مواد آلی و غیر آلی
- گرفتگی بیولوژیکی یا میکروبی
روش استفاده از مواد شستشوی ممبران یا CIP :
مواد شستشوی ممبران یا CIP فارغ از روش شستشوی از اهمیت بالای برخورداراست.
به خاطر اینکه رسوبات زیستی وکلوئیدی گرایش به ته نشین شدن روی لایه فوقانی ممبران ها را دارند.
پس ابتدا باید لایه های فوقانی ممبران ها را از وجود هر ماده آلوده کننده پاکسازی کرد.
براي شستشوي ممبران ها بايد از يك محلول اسيدي و بعد از آن با آب شستشو را انجام داده.
اگر با انجام شستشوي شيميايي ممبران ها ( اسیدی )، كارآيي سيستم اسمز معکوس ( RO ) به حالت اوليه برگشت پس در این مرحله بعد از انجام شستشوی ممبران یا CIPمواد آلی و و غیر آلی محیط ممبران ها را پاکسازی شده است .
اما اگر بعد از شستشوي شيميايي ( اسیدی )با افزايش دبي آب و كاهش دفع نمك روبرو شدیم.
احتمالا” رسوب كربنات وجود دارد.
اگر در نمونه گرفته شده از آب سیستم اسمز معکوس (RO) تعداد باكتريهاي آن زياد بود , عامل آن بیولوژیکی میباشد.
پس ابتدا براي شستشوی ممبران ها بايد از يك محلول بازي ( قلیایی ) استفاده كرد. اگر از تجمیع رسوب مواد غير آلي اطمینان خاطر داریم ، برای شستشو ممبران ها با محلول بازي ( قلیایی ) بعد از شستشوی اسيدي انجام گيرد.
اگر این محلول قیلیایی ( بازي )در بازگردان بازدهی سيستم اسمز معکوس (RO) به حالت اوليه مثبت بود ، برای اینکه مجدد ممبران های سیسستم اسمز معکوس ( RO ) دچار گرفتگی نشوند از محلول ضد عفونی استفاده نمائیم .
کربن فعال , کربن , کربن جاکوبی , کربن اکیتو , کربن پودری , آنتراسیت
کربن فعال :
کربن فعال خاصیت ترکیبی بالایی با مواد سمی مختلف موجود در آب و هوا دارد.هنگام عبور آب از ذرات کربن فعال کلیه مواد سمی موجود پس از برخورد با کربن فعال از بین رفته و حذف می گردد.حال با توجه به قابلیت کربن فعال که حذف گازها و مایعات می باشد می توان کربن فعال را به عنوان یکی از جاذبه های حیاتی در صنایع مختلف نام برد.باتوجه به خاصیت کربن فعال برای تصفیه آب و هوا و بازیافت مواد شیمیایی استفاده می گردد.مهم ترین کاربرد کربن فعال جداسازی و حذف بو،رنگ و مزه های غیردلخواه از آب در سیستم های تصفیه آب خانگی،صنعتی می باشد .
شرکت آب رو پالایش پایداردر زمینه واردات انواع کربن اکتیو: گرانول،پودری،میله ای فعالیت دارد.
کارشناسان ما جهت ارائه هرگونه مشاوره و خدمات و نیز ارائه دستورالعمل و مشخصات فنی مواد فوق آماده پاسخگویی می باشند.
گریدهای مختلف کربن فعال :
●پودری
●گرانول
●میله ای
کاربرد کربن فعال :
●صنایع دارو سازی
●صنایع چرم سازی
●رنگ زدایی از قند و شکر
●بازیافت طلا
●بهسازی رنگ و طعم در نوشیدنی ها
●تصفیه آب
●استفاده در دستگاه های تصفیه هوا
آنتی اسکالانت , فروش آنتی اسکالانت , خرید آنتی اسکالانت , قیمت آنتی اسکالانت ,
آنتي اسكالانت چيست؟
آنتي اسكالانت به دلیل وجود نمک های محلول در آب ورودی نظیر: کربنات کلسیم(CACO3) ،سولفات کلسیم (CASO4)،سولفات باریم(BASO44) و… به سیستم های تصفیه آب به روش اسمز معکوس و آب شیرین کن این نمک ها باعث ایجاد رسوب در روزنه های میکرونی ممبران ها می شوند که در نهایت گرفتگی ممبران ها را برخواهد داشت.به همین خاطر جهت جلوگیری از رسوب این نمک ها در روزنه های ممبران ها به نسبت دوز مناسبی (بنا برطراحی سیستم تصفیه آب)مواد ضد رسوب تحت عنوان آنتی اسکالانتAntiscalant به آب ورودی سیستم تصفیه آب تزریق می گردد.
معايب آنتي اسكالانت نامرغوب
معایب استفاده از آنتی اسکالانت نا مرغوب باعث کاهش ظرفیت تولید ،بالا رفتن میزان نمک های محلول در آب تولید (افزایش TDSS آب تولیدی)، افزایش فشار بر پمپ های طبقاتی و کاهش طول عمر پمپ و افزایش برق مصرفی ناشی از بالا رفتن میزان آمپر ، تعدد شستشوی ممبران ناشی از گرفتگی و در نهایت کاهش طول عمر در ممبران ها و تعویض زود هنگام آن می گردد.
با توجه به کارایی بسیار بالای آنتی اسکالانت که باعث کاهش رسوبات موجود در آب می شود ، در صنعت آب و سیستم های اسمز معکوس کارایی بسیار زیادی دارد.حال میزان مصرف ، عملکرد و کاربرد آنتی اسکالانت آنتی اسکالانت با توجه به نرم افزار های شرکت سازنده و نیز کیفیت آب ورودی (لب شور – دریایی ) به سیستم های اسمز معکوس محاسبه و در اختیار مصرف کنندگان قرار داده می شود.
محصولات شیمیایی شرکت آب رو پالایش پایدار سبب ارتقا در سرعت بازیافت، افزایش بازده عملیاتی، کاهش ریسک رسوب و خوردگی بر روی ممبران ها می شود.
اهمیت استفاده از آنتی اسکالانت در سیستم های اسمز معکوس
به علت پدیده رسوب (scale) وگرفتگی (fouling) روی ممبران ها سرمایه گذاری روی مواد شیمیایی آنتی اسکالانت برای نگهداری از سیستم اسمزمعکوس اهمیت فراوانی دارد .
رسوبات به طور عمده از مواد معدنی مانند کربنات کلسیم (CaCO3)، سولفات کلسیم (CaSO4)، سولفات باریم (BaSO4)، سولفات استرانسیم (SrSO4) و… تشکیل میشوند. نمونههایی از رسوبات غیر متداول ولی به همان اندازه مشکلزا نیز رسوبات سیلیکا (SiO2) و فلورید کلسیم (CaF2) هستند.
مضرات پدیده رسوب وگرفتگی روی ممبران ها
کاهش عمر ممبران و تعویض زودهنگام و درنتیجه تخریب آن–
کاهش تولید و کیفیت آب تصفیه شده–
افزایش هزینه بهره برداری از دستگاه اسمز معکوس
تزریق آنتی اسکالانت و جلوگیری از پدیده رسوب
افزایش حجم و ضخامت رسوبات باگذشت زمان باعث کاهش جریان آب می شود . برای کاهش موادی که روی ممبران ها می نشیند از آنتی اسکالانت های اسمز معکوس استفاده می شود. آنتی اسکالانت به آلاینده ای موجود در آب می پیونددو از اتصال و چسبندگی آنها به سطح ممبران جلو گیری می نماید، آنتی اسکالانت آلاینده ها را از داخل ممبران عبور داده وهمراه پساب از سیستم خارج می نماید.
میزان مصرف ، عملکرد و کاربرد آنتی اسکالانت با توجه به نرم افزار های شرکت سازنده و نیز کیفیت آب ورودی (لب شور – دریایی ) به سیستم های اسمز معکوس محاسبه و در اختیار مصرف کنندگان قرار داده می شود.
پالایش پایدار سبب ارتقا در سرعت بازیافت، افزایش بازده عملیاتی، کاهش ریسک رسوب و خوردگی بر روی ممبران ها می شود.
آنتي اسكالانت
محصولات شیمیایی شرکت آب رو پالایش پایدار که بر پایه فرمولاسیون پیشرفته می باشد، شامل مواد شستشوی ممبران، از بین برنده های رسوب و خوردگی،آنتی اسکالانتها، کربن فعال، رزین، کلر و دیگر موادشیمیایی مورد نیاز در فرایند اسمز معکوس می باشد. کیفیت محصولات موجود امنیت خاطر مصرف کننده ، کاهش هزینه و عدم آسیب به محیط زیست و همچنین باعث افزایش عملکرد سیستم می شود.